Thursday, March 5, 2015

O ženskoj karmi



Žensko telo je predodređeno za odrađivanje karme a muško za stvaranje nove. Muškarac pomaže ženi da se kreće unapred, u stanju je da se nosi sa njenom nepovoljnom sudbinom, koja se kod žene manifestuje kroz raspoloženje (napadi besa, histerisanje, žalbe).

Kod žena, po Vedama, najteža karma se izražava kroz povremene nalete očaja bez razloga. Ovo emocionalno iskustvo muškarcima se može opisati ovako: "Kao da si konstantno pio 3 meseca, a zatim se probudio i saznao da te je žena ostavila, otpušten si, i još si došao do saznanja da Boga nema." Ovo je uobičajeno žensko loše raspoloženje po ozbiljnosti i jačini osećaja. Žena čisti svoju karmu iymeđu ostalog i kroz iskustvo negativnih emocija.

Ženi je potrebno da neko preuzme odgovornost za nju, inače joj je veoma teško živeti. Bliski muškarac mora naučiti da izvuče iz nje onošto je slama iznutra, ne optužujući, već pomažući joj da preživi buru emocija, i dati joj mogućnost da je savlada. Muška predodređenost i jeste u činjenici da zaštiti ženu, ponekad čak i od nje same. Njegove magične reči su: "Ne brini, ja sam sa tobom!"

R. Narushevič

No comments:

Post a Comment