Thursday, February 12, 2015

Deca iz Varne Kšatrija



Varna Kšatrija (vitezova, ratnika) predstavlja ruke društva, njegovu snagu i red.

Prirodne sklonosti Varne Kšatrija: sposobnost da vodi, hrabrost, odanost, izdržljivost, želja da zaštite slabije ,osećaj za pravdu, velikodušnost, diplomatija.
Obaveze koje proističu iz Varne kojoj pripadaju i navedenih sklonosti : da zaštite ljude od nepravde ili smrti (bilo u svojstvu vodje, bilo u svojstvu ratnika). Ako je potrebno, Vitezovi moraju biti spremni da žrtvuju svoje živote.

Deca koja pripadaju Varni Kšatrija (Vitezova), bez obzira na pol, izražavaju svoj karakter kroz istrajnost, izdržljivost pa čak i tvrdoglavost. Samouvereno idu ka cilju, nastoje da upravljaju ljudima. Stalno rade na dostizanju svog fizičkog i psihičkog savršenstva. Oni su veliki branitelji istine,pravde, uspostavljanja pravila i zakona. Oni nastoje po svaku cenu da načine život pravednijim, često odražavaju moć, liderstvo ili nekako učestvuju u strukturama vlasti. Njihova važna karakteristika je želja za pravdom i milosrđem. Imaju urođen osećaj za pravdu.Među vršnjacima uživaju veliki ugled; vršnjaci ih ili poštuju ili ih se plaše. Deca Kšatrije pokušavaju da se prema drugima odnose strogo i pravedno. Vole da budu prijatelji sa onima koji ih slušaju i koji ih poštuju. Pritom oni imaju tendenciju da slušaju i poštuju svoje starije.
Odevaju se sa stilom. Apetit im je veoma dobar, nekada nisu u stanju da ga kontrolišu, ali za neke važne ideje spremni su da trpe glad. Generalno, deca ove Varne su veoma izdržljiva. Vole da se bave sportom, kaljenjem tela.
Teže upravljanju. U igra često preuzimaju ulogu vođe. Zahtevaju striktno poštovanje pravila . Pokušavaju sami da budu primer za druge . Ako dete stremi pravdi i smatra da mu je dužnost da i druge primorava da to rade, istovremeno se trudeći da bude primer za to - to znači da u vašoj porodici raste Kšatrija.
 Ova deca jasno izražavaju želju da zaštite slabe i potlačene. Oni su spremni da se bore za pravdu, makar i  silom. Često se realizuju u različitim strukturama vlasti. Interesuju se za politiku ili postaju političari, vojna lica, lideri velikih preduzeća. Streme državnom poslu - kao rezultat osećaja velike odgovornosti i dužnosti pred otadžbinom.


Kako pravilno vaspitavati dete iz Varne Kšatrija

Treba da se vaspitavaju u disciplini i redu. Dečacima treba dati mogućnost da se bave borilačkim veštinama koje im pomažu da se shvatanju morala i duhovnosti ratnika. Iskrenost, čast, poštenje, odanost porodici i otadžbini i slično su glavne karakterne osobine koje trebate da negujete kod deteta Kšatrije . U suprotnom može krenuti na drugu stranu i prihvatiti moral drugih učitelja, što vam se možda neće dopasti. Obrazovanje za devojčice takođe treba da se odvija u disciplini, ali majčinska ljubav treba da bude prioritet.  Naučite je umešnošću upravljanja ljudima, liderstvu, i izaberite za nju neku vrstu sporta.
Glavni zadatak za decu Kšatrije je da nauče da vole i poštuju ljude. Da budu u stanju da rukovode ljudima i da se brinu o njima - to je ono na šta roditelji treba da obrate pažnju. Odnosi sa roditeljima treba da bude kao odnos učenik i učitelj. Ova deca poštuju autoritet, pa ako roditelji žive onako kako uče svoje dete,postaće svojoj deci pravi učitelji, te će im deca biti zahvalna i izražavaće prema njima uslužnost i poštovanje.
Pravilnim vaspitanjem iz njih izrastaju vođe država i preduzeća, vojna lica, administratori u strukturama vlasti , čuvari reda i zakona .

2 comments:

  1. Ви овде описасте моју ћерку, али не и сина.

    ReplyDelete
  2. :) potrazite medju opisima ostalih Varni opis za sina

    ReplyDelete