Tuesday, February 17, 2015

Muškarci iz Varne Kšatrija



Muškarac Kšatrija - niži duhovni nivo
Ovaj muškarac je u potrazi za ženom-ženkom, koja je u stanju da mu stalno daje nova seksualna uzbuđenja, ali bez pretenzije na njegovu slobodu i ne zahtevajući od njega odgovornost. Njegovo ponašanje je , na prvi pogled, lepo, svetlo, puno muške snage i hrabrosti. Mnoge žene bivaju privučene njegovom muškom energijom, ali odnos sa ovim muškarcem ne traje dugo : kad dobiju željenu ženu, kreću u potragu za novim objektom, koji će im omogućiti ponovno uzbuđenje doživljaja novog.
Ovi ljudi često postaju banditi , mafijaske akcije, reket... oni su takođe Vitezovi - ali sa druge strane zakona. Ako krenu u politiku, ne razmišljaju o društvu, već samo o svojim džepovima, i svojoj slavi , ka cilju idu bilo kojim sredstvima.
Porodicu osnivaju sa ženama koje im se neće mešati i smetati im u održavanju ovakvog načina života, ali vrlo često, osim supruge imaju i druge žene u svojstvu ljubavnica. Pridržavaju se zakona , morala i časti koji su sami za sebe osmislili. Njihov život je konstantna borba između dobra i zla, između golog opstanka i očuvanja bogatstva. Kod njih je stalno prisutan osećaj da žele da ih unište, tako da je nužno da se bore. Ne opraštaju izdaju, skloni su žestokim akcijama ; kada se njihov svet raspada, u stanju su da unište sve oko sebe.



Muškarac Kšatrija - viši duhovni nivo
Muškarac Kšatrija je kralj, i treba mu kraljica. Ali kraljica nije razmažena, već mudra. Misli ovog čoveka će uvek biti o državi i o onome što se može da promeniti na bolje, i da li se vrši pravdu u zajednici. Njegov duhovni nivo mu omogućava kontrolu mnogih naroda. Dobar suprug za supruge istog nivoa, koja će se zajedno sa njim brinuti za društvo, državu. Dobar političar, državni službenik visokog ranga. Veći deo svog života će posvetiti radu. Fokusiran i postojan, prema deci malo oštar i strog otac, ali fer i mudar. Ne štedeći svoje potomke usmeravaće im živote ka stalnom učenju i usavršavanju. Žena mora da ga podrži u tome, inače će postati još strožiji. Od svoje supruge zahteva razumevanje i mudrost u vezi državnih pitanja, ljubav i spremnost za ozbiljne i odgovorne akcije. Takođe supruga Kšatrije treba da bude plemenita, srdačna zena, koja je u stanju da to bude u pravo vreme i na pravom mestu. Biraju ženu za sebe, ne samo po lepoti, već i po fleksibilnoj ženskoj mudrosti.
S vremena na vreme dešava im se da balansiraju između života i smrti. Svesni su vojnih zakona, morala, časti, i deluju u skladu sa njima. U izboru između herojske akcije i smirenom trpljenju nepravde - uvek bira prvu opciju.

Goran Surov o Varni Kšatrija

No comments:

Post a Comment