Tuesday, February 17, 2015

Muškarci iz Varne Brahmana

Muškarac Brahman - niži duhovni nivo
Teži znanju kako bi se izdigao među ostalima, da bi upravljao ljudima. Istina je za njega ono što mu daje samopouzdanje i mogućnosti koje je stekao tom superiornošću. Brak sklapa kasno, često menja žene. Tokom vremena, pogrešno razumevanje metafizičkih zakona i njihova primena u životu dovodi do teških hroničnih bolesti ili unutrašnje mentalne nestabilnosti. Ispadi besa, naizmenično sa naletima straha. Deca ga iritiraju, vidi samo njihove nedostatke, ne može pomoći ako je dete u pat poziciji, vređa i ponižava ga (do proterivanja iz kuće ili odricanja ).
 U starosti je sam, smatrajući da ne postoje inteligentne žene koje mogu da razumeju njegov duboki nivo duhovnog razvoja. Međutim, to ga ne sprečava da ulazi u intimne veze sa ženama iz drugih Varni, dajući im kompleks inferiornosti i ponaša se kao da im čini uslugu time što im daje mogućnost da obožavaju višeg, vrednijeg od sebe.

Muškarac Brahman - viši duhovni nivo
Njegov život pripada Bogu i istini. Treba mu supruga koja zajedno sa njim upoznaje suštinu života, univerzalne zakone, unutrašnji svet. Ona bi trebalo da ide sa njim u korak do savršenstva, a često i da bude nekoliko koraka ispred. Putevi muškarca i žene u tom pravcu se razlikuju, i svaki od njih je obavezan da razume i poštuje onog drugog. Žena koja ne ide putem samousavršavanja, čini ga nesrećnim. On nije zainteresovan za poslovanje,za upravljanje ljudima, on se bavi idejama svetskih razmera.
Ovi muškarci pronalaze sebe u nauci ili u religiji. Često stvaraju svoje duhovne škole, učeći ljude istini. Ovaj tip muškarca je dobar i kao otac i kao muž.
U vaspitanju dece, muškarac Brahman omogućava detetu da izabere svoj način života, ne dajući instrukcije i savete dok ih dete ne zatraži. Kao muž je strpljiv i ima razumevanja za različite postupke svoje supruge. Ne osuđuje ljude, shvata njihov duhovni rast. Voli da zna suštinu stvari i voli život.

Album Brahmani

No comments:

Post a Comment